dijous, 26 d’abril del 2012

Crònica 11a sortida col·lectiva: Pla de les Basses

15 d'abril de 2012.                                                 
Breu resum; A les 8h16’ els promotors conjuntament amb els participants emprenem la marxa, sortint de la Sentiu amb direcció la pedrera, seguint una estona la carretera. El dia sens presenta frescal i un xic ennuvolat.

A poc a la esquerra comença un senderó curt pro empinat que ens du al coll de Sta. Maria amb la panoràmica de l’altra vesant de la muntanya. Seguim amb direcció la Morella ( Hi han estaques de fusta amb rètol metàl·lic que ho indica ). Al davant nostre sens presenta la pujada al turó del Fetxò bastant llarga i empinada, aquí ens ve la primera suada.
Arribats a dalt la pujada del Fetxò, en tenim que conquerir un altra que ens ha de dur amb terreny bastant planer al Pla de les Basses. Aquí veient el dia que empitjorava i el vent frescal que feia, optem per esmorzar, buscant cadascú el lloc adient asseguts a la gespa d’una de les basses. No gaire lluny es divisa ja la Morella i més a l’esquerra els radars i antenes del Rascler.

Amb l’estomac ja ple, emprenem la marxa, passem pel costat de l’avenc de la Llosa. El vent gelat ens obligava a anar abrigats. Cada cop ens acostàvem més a la Morella. A poca estona el camí es fa mes ample, seguin en paral·lel una tanca de reixa metàl·lica que delimita l’abocador que fins ara havia funcionat, a poc desemboquem a una pista amb senyals de GR. Trenquem a la dreta i seguim amb direcció la Morella, que ja sens presenta molt a prop. Unes passes més amunt a ma esquerra passen a tocar els corrals de Camp Gras.
En front nostre tenim gairebé a tocar el cim de la Morella, en que superant un curtet corriol aconseguim arribar-hi. Aquí el vent gelat es feia sentir. Després de fer un respir, contemplar el paisatge i fer unes fotos, hom decideix continuar el recorregut.

Baixem del cim pel senderó GR i aconseguim coll Sostrell. Quant comencem a remuntar i passat una pilona metàl·lica de la llum ens desviem a la dreta per un camí que molt aviat s’esdevé senderó, estem baixant pel torrent del Ballester que amb ziga zagues ens durà a la pista Sentiu –la Clota anomenada dels Penitents en que fent un gir a la dreta la seguirem, passant per coll Roig can Tardà, can Sopes i can Bruac, arribant al lloc de la sortida. Parada Bus de la Sentiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada