dimecres, 11 d’abril del 2012

Crònica - 10a Sortida col·lectiva : Circumval·lació i PLa de Queralt


11 Març de 2012.                                                 
Al ser dos recorreguts de curta durada, es decideix dies abans unificar-los amb un de sol, fent coincidir tant les sortides com les arribades, en un mateix lloc. En aquest cas, el parc del Mil·lenni.
Breu resum;
Una mica embolicats per el duatló que se celebrava al parc del Mil·lenni i el problema de no poder aparcar i la feinada per aconseguir agrupar-nos tots els inscrits, per fi!, a les 9h.12’ prenem la marxa del primer recorregut, amb aquest cas, CIRCUMVAL·LACIÓ. Ens dirigim per l’exterior del parc, al carrer de l’Aigua i a poc el de Sta. Teresa, fent cap al monòlit de ferro de l’avinguda Joan Carles I.   Tot seguit, seguim l’avinguda amb direcció Institut i Guardia Civil, continuem per l’avinguda Eramprunyà, travessem pel pas de vianants fins aconseguir la petita rotonda del carrer Joan I, que amb baixada i passant per davant del col·legi Marcel·lí Moragues ens du a l’avinguda de la Riera de St. Llorenç.
Continuarem una estona per aquesta avinguda sense amollar-la, fins trobar la antiga carretera de Sta. Creu de Calafell i la factoria Roca just amb una gran rotonda, aquí farem un gir a la dreta fins arribar a la Rambla en que girant a l’esquerra farem cap davant l’estació Renfe i carrer Salamanca. Seguirem per aquest carrer en paral·lel a la via fins l’avinguda Bertran i Güell, en aquest punt cercarem altre cop la carretera de Sta. Creu de Calafell amb direcció Castelldefels, fins la gran rotonda de l’avinguda de Joan Carles I, en que prenen direcció Begues. La seguirem fins l’arribada al parc del Mil·lenni. Entrem dins al parc pel Androgin fins aconseguir l’aparcament. Punt i final d’aquest primer recorregut. Hom decideix esmorzar als bancs de l’auditori Marc Grau.
Un cop esmorzats i reposats, comencem el segon recorregut, PLA DE QUERALT amb aquest cas es desenvolupa tot per pistes i camins. Deixem el parc del Mil·lenni i ens dirigim direcció La Sentiu, uns policies locals ens donen pas, passen pel costat dels bombers i seguim amb paral·lel una pista al costat la carretera Gavà-La Sentiu, que aviat deixarem per continuar per vivers Barri i més endavant can Rosal, ens creuem amb uns cavalls amb unes amazones.  Prop deixem can Rosal a la nostra esquerra, seguim avall fins 20 metres abans d’arribar a la carretera en que farem un gir a l’esquerra i seguirem per un camí de pagès ( can Munné ) fins aconseguir la llera de la riera dels Canyars.
Caminem una breu estona per la llera, en que al costat d’un pi la deixem agafant un senderó que surt a la nostra dreta, comencem a veure runes i coses rares ( pot ser siguin d’època romana ), aquí ens mancava el nostre historiador Josep Campmany. Bé!, continuem, passem a toca l’antiga fàbrica Itong i visible encara la pedrera d’on si extreia el producte. Seguim, passem per sota un doble túnel i aconseguim el vial del Calamot i a poc arribem ja al parc del Mil·lenni, principi i final d’aquest recorregut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada