dimarts, 24 de maig del 2011

2a Sortida - Camins de la Murta

Un total de 55 persones es van presentar el diumenge 15 de maig a les 9 a la plaça John Lennon. Es van fer unes quantes inscripcions noves i som-hi tothom a caminar.

El dia va matinar núvol, però al llarg del matí es va anar aclarint i al final va fer calor i tot. El recorregut va ser molt fàcil (completament pla) i la pineda encara estava molla de la pluja del vespre anterior. Arreu feia olor de bosc moll i frescal. La zona del mirador d'ocells ha estat netejada i presentava un aspecte immillorable, amb les canyes que ja tornen a créixer. Lamentablement, no vam veure cap ocell a l'estany de la Murtra, perquè allà només hi ha aus en època de migracions. Vam aprendre que el nom de l'estany de la Murtra prové d'una planta (http://ca.wikipedia.org/wiki/Murtra), i que les corredores es van obrir fa entre 300 i 200 anys per dessecar els pantans de l'actual plana agrícola. Vam veure la corredora mestra, oberta el 1721, on hi ha uns pons del 1758. 


Finalment, vam aprendre dos topònims: el de les Malloles, que és una partida de terres propera a la Murtra, el nom de la qual prové dels intents fets a finals del segle XIX, just en dessecar aquests terrenys, de plantar-hi vinya (mallola vol dir "vinya novella") i el del "Soberano" o "Sobirà", que prové del fet que designa les sorres que són a la part de dalt ("part sobirana") de la corredora mestra o principal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada